• BiletSales.com
    • Uçak biletlerinizi 7/24 istediğiniz de online sitemizden alabilirsiniz.
    • AMSTERDAM TURU 499 € 3 GECE/ 4 GÜN THY İLE
    • 20-23 TEMMUZ / 22-25 TEMMUZ /27-30 TEMMUZ/ 1-4 AĞUSTOS / 4-7 AĞUSTOS / 8-12 AĞUSTOS
    • KÖLN VE DUSSELDORF TURU 849 €UR 7 GECE 8 GÜN
    • 22 TEMMUZ HAREKETLİ
    • Biz Vizenizi Alalım Siz
    • Siz Gideceğiniz Yeri Seçin...
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/vize.islemleri.7?fref=ts
  • https://twitter.com/hlntour
İndirimli Oteller
Kuşadası Otelleri
Çeşme Otelleri
Kemer Otelleri

ANASAYFA


     DUBROVNIK TURU THY PROMOSYON

   
Ürün Kodu : 02
Fiyat : 399 Euro 
Ürün Özellikleri
YENİ YIL VE SÖMESTR ÖZEL TURLARI
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

Dubrovnik Turu

1.Gün : İstanbul (Sabiha Gökçen) - Dubrovnik 

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminalinde saat 07:00’da buluşma. Check-in, pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından Pegasus Havayolları’nın PC 3713 özel seferi ile saat 09:00’da Dubrovnik’e hareket.

Yaklaşık 1,5 saatlik uçuşun ardından saat 10:00’da Dubrovnik’e varış. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından özel otobüslerimizle yapacağımız panoramik Cavtat ve Dubrovnik şehir turları için hareket ediyoruz.

Turumuz Cavtat kenti ile başlayacak. Antik çağdaki ismi “Epidauros” olan bu küçük ve şirin kent Dubrovnik (Ragusa) Cumhuriyeti’nin kurucu halklarının ilk yerleşim yeridir ve “Ragusa Vecchia” Eski Ragusa olarak ta anılmıştır.

Dubrovnik’e yaklaşık 20 km mesafede Konavle bölgesindeki kent, Rat yarımadası üzerinde kurulu, bugün palmiyeler ve kafelerin süslediği kordon boyu ile Adriyatik üzerinde çok güzel bir yerleşimdir.

Rektör sarayı, Aziz Nikola Kilisesi, Baltazar Bogosic Heykeli panoramik olarak göreceğimiz yerler arasındadır. Kafelerin ve sahil şeridinin tadını çıkarmanız için burada vereceğimiz serbest zamanın ardından Stari Grad’ı (Eski Şehir) gezmek üzere Dubrovnik’e hareket ediyoruz.

Dubrovnik Eski Şehri, Unesco Dünya Tarihi Kültürel Miraslar Listesi’nde bulunan yaklaşık 2 km’lik bir sur sistemi içinde 856 hane, manastırlar, saraylar, kiliseler, meydanlar ile mimari estetik ve kültürel olarak Slavlar’ın ulaştığı en üst nokta olarak adlandırılan eşsiz bir kenttir.

Şehir ortaçağ boyunca ilk eczane, ilk yetimhane, ilk karantina hastanesi gibi Avrupa’nın ilklerine sahne olmuştur. Burada yapacağımız yürüyüş turu boyunca Bokar, Minceta, St. Jean ve Revelin Burçları, Lovrijenac Kalesi, Şehir sur sistemi, Pile Kapısı ve Şehir Kapısı, Aziz Vlaho (Blaise) Heykeli, Onofrio Çeşmesi, Fransiskan Manastırı, St. Saviour Kilisesi, bir bataklık kanalının kurutulmasıyla oluşturulan Stradun caddesi, Luza Meydanı, Orlando Sütunu, Saat Kulesi, Silahhane, Sponza Sarayı, Eski Liman, Dominikan Manastırı, Karantina-Lazareti, Hz. Meryem Göğe Yükseliş Katedrali, St. Blaise Kilisesi, Rektör Sarayı, Gundulic Meydanı panoramik olarak göreceğimiz yerler arasındadır. 

Dileyenler ekstra olarak düzenlenecek olan yarım günlük öğle yemekli Teleferik turuna (50 Euro) katılabilirler. Bu turumuzda Dubrovnik’in eşsiz manzarasını Srd tepesinden keyifli bir teleferik yolculuğuyla izleme imkanına sahip olacak ve öğle yemeğini Klarisa Restoranda Izgara tavuk, salata, patates kızartması ve krem karamel olarak alacağız. Turun bitimiyle birlikte otelimize transfer.

2.Gün : Dubrovnik 

Kahvaltı sonrası serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan tam günlük öğle yemekli Poçitel-Blagaj-Mostar turuna (60 Euro) katılabilirler. Bu turumuzda sabah saatlerinde özel otobüslerimizle otelimizden Bosna Hersek’e hareket ediyoruz.

İlk olarak Bosna Hersek’in Adriyatik’e açıldığı tek nokta olan Neum kentinden geçeceğiz. Ardından Neretva deltası üzerinden sınır noktası olan Metkovic’e ulaşarak Bosna-Hersek sınırına girdikten sonra ilk durağımız Poçitel olacak. Resim gibi bir kaya köy olan Poçitel, Osmanlı İmparatorluğu’nun 15. yy itibarıyla Adriyatik kontrolünü sağladığı bir garnizon ve aynı zamanda bir külliyesiyle tam manasıyla bir Osmanlı yerleşimidir. Kentin bulunduğu Caplinja bölgesi Neretva Nehri’nin sağladığı bereket sayesinde meyve üretimi açısından çok zengindir.

Poçitel’de Hacı Ali bin Musa (Şişman İbrahim Paşa) Camii, Türk Hamamı, Medrese, Gavran Kapitan Kulesi ve Evi ve Kalenin panoramik olarak görülmesi ardından Blagaj’a doğru yolumuza devam ediyoruz.

Buna nehri kaynağına kurulmuş olan Bosna-Hersek’in en eski Bektaşi Tekkesi 16.yy Blagaj tekkesi bir kaya içine oyulmuş gibi muhteşem doğa güzelliği içinde yer alır. Balkanların ortak kültü Sarı Saltuk mezarını da barındırdığına inanılan tekke külliyesiyle yeniden inşa edildiğinden bulunduğumuz tarihte açık olması durumunda ziyaret edilecektir.

Yine burada bulunan bir mağarada su yüzüne çıkan karstik bir nehir kaynağı olan ve Neretva nehrine katılan Buna’yı görüyoruz. Ayrıca nehrin güzel köprüleri ve değirmenleri görülecek yerler arasındadır. Blagaj turunun ardından yolumuza Mostar’a doğru devam ediyoruz. Öğle yemeğimizi tur sırasında Romanca Restoran’da köfte, börek, mevsim salatası ve tulumba tatlısı olarak aldıktan sonra Mostar şehir turunu yapmak üzere hareket ediyoruz.

Mostar’a varışımız ile birlikte yapacağımız şehir turu sırasında, kente ismini veren Mimar Sinan’ın öğrencisi Mimar Hayreddin tarafından hayret verici bir mimariyle inşa edilmiş olan Mostar Köprüsü bu turun en değerli noktasıdır. Köprü 16. yy da ilk inşası, 1993 yılında Bosna Savaşı sırasında yıkılışı ve Er-Bu ismindeki Türk firması tarafından yeniden ayağa dikilişiyle tüm dünyada en çok ses getiren olay olmuştur.

Köprü mimarisiyle olduğu kadar Mostar Ikarus’u gibi efsanevi gelenekleriyle de sizleri büyüleyecek.. Köprünün etrafında şekillenmiş olan eski şehirde Tara ve Halebiye Kuleleri, Nezirağa ve Nesuhağa Camileri, Koski Mehmet Paşa Camii, Tabakhane ve Türk Hamamı, Kazancı Çarşısı, Karagöz Bey Medresesi, Kriva Cuprija göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun bitimiyle birlikte Dubrovnik’teki otelimize transfer.

3.Gün : Dubrovnik

Kahvaltı sonrası serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Karadağ (Kotor Körfezi, Budva, Sv.Stefan) turuna (60 Euro) katılabilirler. Bu turumuzda özel otobüslerimizle otelimizden hareketle Herceg Novi sınır kapısı üzerinden Karadağ’a varıyoruz. Karadağ, dağ ve kanyonları, Avrupa’nın en güney fiyordu olan Boka Kotorska, milli parkları, ormanlık dağları, Adriyatik’in berrak kristal eşsiz güzelliği, Venedik şehirleri ve meydanları, manastır ve kiliseleri, muhteşem doğası, kum plajları ve Budva Riviera’sının renkli gece hayatı ile turizm açısından çok zengin bir ülkedir.

Avrupa’nın Kosova ile birlikte en genç iki devletinden biri olan Karadağ'da yolumuz üzerinde ilk durağımız BokaKotorska’ya (Kotor Körfezi) Kotor şehrini gezmek üzere hareket ediyoruz. Kotor körfezi batık bir nehir kanyonu olarak Avrupa’nın doğal açıdan en değerli noktalarından biridir ve muhteşem doğa manzaraları sergiler. Körfezin en değerli hazinesi ise Kotor Eski Şehridir.

Kotor’da yapacağımız şehir turunda Deniz Kapısı, Prens Sarayı, Napolyon Tiyatrosu, Silah Meydanı, Saat Kulesi ve Utanç Sütunu, aristokrat ailelerin yaptırdıkları Şehir Sarayları, Aziz Tryphon Katedrali, Karampana, Aziz Nikola ve Aziz Luka Kiliseleri panoramik olarak görülecek yerler arasındadır.

Kotor gezimizin bitimiyle Budva’ya hareket ediyoruz. Varışımızla birlikte Budva Stari Grad (Eski Şehir) turuna başlıyoruz. Kadmus ve Harmonia efsanesine dayanan, 1979 da çok büyük bir deprem geçirerek yeniden ayağa dikilen bu sur şehirde serbest zaman değerlendiriyoruz.

Venedik dönemi deniz ticareti ile zenginleşen bu şehirde bin yılı aşkın süre ayakta kalmış sur sistemi, labirent benzeri dar sokakları, kiliseleri, citadeli, şehir plajı, marinası ve onlarca kafe ve restoranı ile renkli bu önemli turizm şehrinin kalbinde güzel vakit geçireceksiniz.

Dileyen misafirlerimiz öğle yemeğini ekstra 15 Euro fark ile Olimps Restoranda balık çorbası, salata, kızarmış küçük balık, kızarmış patates ve dondurma olarak alabilirler. Öğle yemeğinin ardından Federasyon döneminde bir balıkçı kasabasından kamulaştırılarak, lüks bir konaklama imkanına dönüştürülen ve özellikle Hollywood ünlüleri ve Avrupa kraliyet ailelerinin en gözde ve gizemli tatil mekanı haline gelen, Karadağ’ın “poster çocuğu” denebilecek muhteşem manzarasıyla Sveti Stefan Adası’nı panoramik olarak görerek fotoğraflayacağımız nokta olacak.

Ülkenin bağımsızlığıyla birlikte ada Singapur’lu dev turizm grubu Aman Resorts ve finans şirketlerinin oluşturduğu bir konsorsiyum ile uzun süreli kiralanarak restore edilmiştir. Ada bugün eskisi gibi tüm dünyadan ünlü birçok simanın gözde tatil yeridir. Bu fotoğraf molası ardından Dubrovnik’teki otelimize transfer. 

Akşam dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Dalmaçya Gecesi turuna (50 Euro) katılabilirler. 

Bu turumuzda Sapro Restoranda Dalmaçya spesiyallerinden oluşan soğuk meze tabağı, mevsim salata,demir çanda pişirilmiş kuzu tandır,elmalı pie ve limitli lokal içecek (Şarap veya meyve suyu) Dalmaçya müzikleri, folkloru ve lokal lezzetler ile güzel bir gece geçireceksiniz. Turun ardından otelimize transfer..

4.Gün : Dubrovnik-Split-İstanbul (Sabiha Gökçen)

Sabah uyandırma, kahvaltı ve odalarımızın boşaltılmasının ardından otelimizden Split’e doğru yola çıkıyoruz. Split’e varışımızla birlikte yapacağımız panoramik şehir turu sırasında Unesco Dünya Tarih ve Kültür Mirasları Listesinde bulunan Diocletian Sarayı, St Domnius Katedrali, Diocletian Mozelesi, Mahzenler, Jüpiter Tapınağı, Altın ve Gümüş Kapılar, dar taş sokakları, liman bölgesindeki kafe, bar ve restoranları ile bu güzel Akdeniz şehrini gezeceğiz.

Turumuzun bitimiyle birlikte Split havaalanına transfer. Check-in ve pasaport işlemleri ardından Pegasus Havayolları’nın PC 6603 özel seferi ile saat 20:55’de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına hareket ,yaklaşık 2 saatlik uçuşun ardından saat 23:55’de İstanbul’a varış ve turumuzun sonu…

Uçuşlar: Pegasus Havayolları
28/04/2012 Sabiha Gökçen > Dubrovnik
01/05/2012 Split > Sabiha Gökçen

Programa dahil hizmetler:
Pegasus ile uçuşlar, transferler, kahvaltı dahil otel konaklamaları, alan vergileri, programda belirtilen panoramik şehir turları, Türkçe rehberlik hizmetleri

Pasaport ve Vize:
TC vatandaslarına 01 Nisan 2013 itibariyla vize uygulanmaktadır. En az 6 ay geçerli pasaport gerekmektedir.


Lütfen Dikkat:

Uçuş saatlerinde değişiklik olabilir. Uçuş tarihinizden 2 gün önce acentanızı arayarak kalkış saatinizi teyid ediniz. Kalkıştan en az 2 saat önce havalimanında olmak gerekmektedir.
Otellere giriş saati 15:00, otelden çıkış saati 12:00’dir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. yatak standart yataktan küçüktür. Çocuk indirimleri sadece 2 yetişkin yanında konaklayan çocuklar için geçerlidir.
Yeterli katılım sağlanamadığında turlar yapılamamaktadır. Şehir turları ve ekstra turlar, içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Ekstra tur fiyatları içerik ve katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilir. Hava durumuna bağlı olarak tular gerçekleşmeyebilir, bu durumda Café Tur olabilecek en uygun alternatifi sunmakla yükümlüdür.

 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj
 
 
 
Tatil Otellerimiz
Çalışma Saatlerimiz
Acil işlemler de WhatsApp: 0555 996 86 60 iletişim hattımızdan ulaşabilirsiniz.

Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339